tisdag 31 mars 2009

Yoghurt Sallad


Det här är en sallad som man äter vid sidan om en indisk gryta. Den är särskilt god till fiskgrytor som Lax & Räkcurry. Den är mycket lätt att göra.

Du ska ha följande till 4 - 6 pers.

5dl Naturell Yoghurt - 3 st tomater - en tredjedel av en gurka - en halv citron


Häll ut 5dl NATURELL yoghurt i en skål (se till att det är skålen som du eventuellt tänker ställa på matbordet) Gör mindre klyftor av tomaterna  och skär upp gurkan i mindre bitar efter att ha skalat den med en potatisskalare. Blanda tomatklyftorna med gurkbitarna och sprinkla saft ur en halv citron. Därefter lägg tomatklyftorna och gurkbitarna i yoghurten.  

OBS! Svenskar har en märklig förmåga att ta denna sallad och äta den för sig själv som en slags förrätt. Det är den inte! Salladens funktion är ungefär samma som lingonsylts funktion med köttbullar! Den ska ätas tillsammans med grytan och riset. (Jag hade vänt ryggen just när fotografen tog denna bild - salladen ska stå på bordet som ett tillägg och inte som en rätt såsom bilden föreställer)

Ni som undrar vad det är för bröd i bilden... det är pappadum, en indisk chipsbröd. Den inhandlas endast på indisk mataffär, och den steks  utan olja direkt på största plattan på högsta värme. Alltså DIREKT på plattan - inte i någon stekpanna - Jag kommer att skriva mer om detta senare.

I MORGON KÖR VI "BILLY'S BOMBAY BURGER".... MacDonalds släng er i väggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar